İstiklal marşımızın yazarı, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy u anma haftası münasebetiyle ilçemizde konferans veren öğretmen yetiştirme ve geliştirme daire başkanı Sayın Bekir ŞİRİN, farklı yönleriyle Mehmet Akif Ersoy u anlattı. Programa okulumuz öğrencileri katılım sağlarken Programın sonunda İlçe milli eğitim müdürümüz Sayın Ahmet DAVU, bu faydalı konferans için Sayın Bekir ŞİRİN e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün liseler arası düzenlediği mesleki yarışmalarda okulumuz Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi 'Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması' kategorisinde 12/B sınıfı öğrencisi Emirhan DEMİR il birincisi oldu.

İl birincisi olan öğrencimiz Emirhan DEMİR bölge finallerinde ilimizi temsil edecektir. Öğrencimizi Suluovamıza yaşattığı gurur nedeniyle tebrik eder başarılar dileriz. Öğrencimiz üzerinde emeği olan Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerine, Şehzadeler kursu idareci ve öğretmenlerine ayrıca teşekkür ederiz.

CANLILARDA YAŞAMA İÇGÜDÜSÜ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen okulumuz öğrencilerinin katılımıyla  “canlılarda yaşam içgüdüsü konferansı” düzenlendi. Konferansta Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat, deniz ve göllerde yaşayan canlıların yaşam temel içgüdüleri üzerine yaptığı araştırma ve çalışmaları örnekler vererek gençlere anlattı.

Konferansın sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet DAVU, Biyolog Prof. Dr. Nazmi POLAT a katılım ve destekleri için plaket vererek teşekkür etti.

Şube öğretmenler kurulu toplantıları 5 9,10,11 ve 12. Sınıf düzeyinde Kasım ayı son haftasında tamamlandı.

1. Dönem 2. Veli toplantısı ve okul aile birliği toplantıları 2 Aralık tarihi itibariyle yapıldı. Toplantılara yoğun katılım sağlanırken Öğretmen ve idarecilerimize toplantıda hazır bulundular.

5. Sınıf öğrencilerimiz, Sınıf rehber öğretmenleri Ayşe Nur Nida Kayal ve Okul rehber öğretmeni Aybüke Soyluer gözetiminde Suluova Şeker Fabrikası ziyareti ve fabrika içi üretim tesisi gezisini tamamladılar. Öğrencilerimiz yaşadıkları ilçenin sosyo kültürel ve ekonomik özelliklerini yerinde tanımak ve mesleki farkındalık oluşturmak amacıyla Gerçekleştirdikleri gezide ayrıca mesleki rehberlik faaliyetini de tamamladılar.

Kas

Okulumuz Öğrenci, İdareci Öğretmenleri ve din görevlimiz Mustafa KARA hocamız ile beraber 15-16 ve 17 Kasım tarihlerini kapsayan İstanbul gezimizde 40 öğrencimiz ile İstanbulun tarihi ve türistik yerleri ziyaret edildi.

Kas

Kasım ayının ilk haftasında , İl geneli yarışmalarda okulumuzu temsil edecek olan öğrenciler;  yine okulumuzda yapılan Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, Hafızlık, Ezan okuma ve Hutbe yarışmalarıyla seçildi. Yarışmada Emirhan DEMİR Hutbe okuma, Semih Sacit IŞIK Ezan okuma , Ömer Meriç KÖKÖÇÜ Hafızlık ve Samet DOĞAN Kur'an-ı Kerimi güzel okuma alanlarında birinci oldu öğrencilerimizi tebrik eder. İl finallerinde başarılar dileriz.

Ekm

2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem sınav haftası bugün yapılan Tarih, İnkılap Tarihi ve Din kültürü dersi sınavları ile başladı. Sınavlarda Lise kademesinde kelebek sistemi uygulanırken ortaokul kademesinde tek şube olması sebebiyle bireysel sınav gerçekleştirildi. Sınavlar 31 Ekim tarihinde başlamış olup 10 Kasım Tarihinde sona erecektir.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla yapılan "Cumhuriyet Bayramı" Kutlamaları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlendi.   Bayram Kutlama Programı İlçe Kaymakamımız Şafak GÜRÇAM' ın 29 Ekim Cumartesi günü tebrikatları kabülünden sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı İlçe Kaymakamımız Şafak GÜRÇAM ile Belediye Başkanımız Fatih ÜÇOK 'un öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Ekm

Okulumuz Öğretmen ve öğrencileri İsrail zulmü altında ezilen ve yardım bekleyen Filistin müslümanlarına yardım için düzenlenen kermese katılarak destekle bulundular.

Ekm

Okulumuz Öğrencisi Abdurrahman Kağan Şentürk 100. Yıl Satranç turnuvasında Bireysel katagoride ilçe 2. si olurken okulumuz takım kategorisinde ilçe 3.sü olmuştur. Ödüllerini 29 Ekim töreninde İlçe garnizon komutanı takdim etmiştir. Öğrencilerimizi Tebrik eder başarılarını ndevamını dileriz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okul aile birliği toplantısı Okul Müdürümüz Ahmet GENÇALİOĞLU Başkanlığında okul idaresi öğretmen ve velilerimizin katılımıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Okulumuzda yapılan ve yapılacak iş ve faliyetler hakkında bilgi verilirken okul aile birliği bütçesi ve harcama durumu aktarıldı. Yönetim ve denetim kurulu seçiminin ardından, Hedef YKS 2024 kapsamında yks ye yönelik yapıalcak çalışmalar hakkında Ali Yasin DEMİR bilgi verdi ve  toplantı sona erdirildi.

Ekm

İmam Hatip okulları kuruluş haftası ve din görevlileri haftası kapsamında Okulumuz mezunu Amasya İlk Müftü yardımcısı Harun AYDOĞDU Tarafından Çok amaçlı salonda öğrencilerimize konferans verilmiştir.